vasárnap, február 21, 2010

Kiri kendőm halála :(

Nem jött ki a minta :( bontottam.Sokszor!Egy ideig rendben volt akkor ismét nem stimmelt a szemszám :( Mindig két szem az eltérés ...Kötős ismerősömnek szóltam,nézze már meg mi lehet a bibi.Neki ez túl bonyolult,nem látja át de amit csináltam nagyon szép.Tuti az a bibi,hogy nem tudok kötni.Amikor visszaszedtem akkor fogalmam se volt,hol tartok a mintába.
Egy gombolyag van a kezembe,árválkodó kötőtűvel.
Kicsit elszontyolodtam.

8 megjegyzés:

Annamari írta...

Ne add fel! Te tudod, hogy mi is mennyit bontunk? Nem az első, hanem a sokadik sálnál. Például a gyönygvirágosom teljes szélcsipkéjét lebontottam egyik este. Ez a kötéssel jár... és különben is, az első sálamban annyi a hiba, hogy tán több, mint a jól lekötött szemek. :-) de megtartottam, mert az volt az, ami megadta a végső löketet a csipkekötés felé.

Moncsi írta...

Biztosan jól számoltad? Mert az ismétlődő mintánál, az utolsó sorban mindig két -két szemmel többnek kell lenni, a közép szem előtt, és után is. Tehát abban a sorban nem 4-gyel, hanem 8-cal nő a szemszám,mivel a sor elejénél , a szélszem utáni ráhajtás után van az a ráhajt. sima ráhajt rész, és ezek mellett nincs semmilyen fogyasztás. Ha pedig szépen kijöttek a fogyasztásaid, akkor lehet, valahol csak véletlenül csináltál egy-egy szemet, nálam is elő szokott fordulni, olyankor csak összekötöm a mellette lévővel és megyek tovább. Pedig ez a minta a legegyszerűbb, ha kezdő vagy, próbáld meg újra! Vagy még a Shetland triangle.

Kriszti írta...

Ne add fel!

Próbáld meg újra. Ha nagyon nem jön ki a minta, akkor tedd fel a blogra a képet. A szakértő kötők (aki nem én vagyok sajnos) fényképről megmondják hol a hiba. Én tavaly ilyenkor kezdtem el kötni. Erika fényképről megmondta, mi a hibám.

Ilona írta...

Évi! Kezdd el mégegyszer. És ne számold a szemeket! Csak kössél! Persze figyeld a mintát, de ne ess kétségbe, ha sok vagy kevesebb 1-1 szemmel. Azt le is lehet fogyasztani - ha szükséges -, vagy szaporítani is lehet. Meglátod, hogy menni fog. Az első mindenkinek ilyen volt.

Maris írta...

Évi, két lehetőséged van :-)
Vagy nekiállsz a Kirinek újból, vagy választasz egy másikat :-)

Szerintem, hangsúlyozom, hogy SZERINTEM - saját tapasztalataimra alapozva - elsőre könnyebb olyat kötni, ami nem ilyen "tükörtengelyes", hanem olyan, hogy elkezded a háromszöget az alsó csücskétől, aztán haladsz felfelé. Persze ahogy jössz bele, egyre unalmasabb lesz kötni, de nem baj, túl kell esni rajta, közben jól belejössz a mintakövetésbe.

Bontásnál meg jegyzeteljél. Hányas sorban van elrontva, és mindig egy strigula, hogy mennyit szedtél vissza.

Jóvanna, félős kezdő voltam, és nekem nem szabad túl sokszor elrontani, mert akkor bevágom a sarokba, és soha többet nem szedem ki.

Ha kíváncsi vagy ilyen kendőkre, akkor alulról kezdős a Lehmus meg az Evergreen, keress rájuk.

Az első "felül-középen" kezdős kendőm meg egy Matilda volt, szerintem még a Kirinél is könnyebb - számolni is :-)

Hajrá Évi, kendőt kötni jó, és egyre ügyesebb leszel!!!!!

Mosolyrend Évi :) írta...

Sziasztok csipkekötő Tündérek :)

Annyira Drágák vagytok!
Ezt a sok jó tanácsot érdemes lenne összegyűjteni és kiadni egy füzetbe!
Már én is írhatnék hozzá!
Bizony ááááámmmm :)
S ilyen kezdő halandók kuksizhatnák s tanulnának sok okosságot!
Egy blogként is megcsinálhatnánk.
Lépésről lépésre a csipkekötésről a fonalvásárlástól a trükkökig .)

Kiriztem itt csendesen .) holnap mutatom mert most pocsék lenne a fotó!
Köszönöm a sok kedvességet!

Aludjatok jól,álmodjatok szépeket!
Még jelentkezem .)

Nyx írta...

Én eddig mindent simán megkötöttem, nagyobb bontások nélkül (max. 1-3 sor), de pl. a Haruninak a Kiris részével eléggé megszenvedtem!
Egyébként én nem használok semmi kötésjelölőt stb. de, minden sor végén nagyon figyelek, hogy kijöjjön a szemszám. Ha mégsem jó, akkor elkezdem visszakötni és hamar meg lehet találni a hibát...meg ugye vannak fix jól felismerhető szemek, amiket könnyű csekkolni, hogy jó helyen vannak-e (pl. sskp)!
Szerintem próbáld újra, biztos sikerülni fog! :-)

Moncsi írta...

Évi! Holnap szép napod lehet! :) M.